Peggy Poppe

contextuele gezinstherapeute

partnerrelatietherapeute

kindertherapeute

burn out en loopbaancoach

Gecertificeerd Davis® Counselor


Ik startte mijn praktijk in 2003 en deze groeide, in samenwerking met Luc, uit tot de groepspraktijk AndersKan.  Mijn werkveld richt zich op drie pijlers:  individu, gezin en werk.  Als individu kan je bij mij terecht als je moeilijkheden ervaart of last hebt van klachten en hierin graag ondersteund wordt. Onder de pijler gezin begeleid ik je als partnerrelatietherapeute, oudercoach en kindertherapeute. Op werkgebied ben ik burn out coach, loopbaancoach en re-integratie coach. De saus die dit alles bindt, is mijn opleiding als Contextueel Therapeute waarbij ook  de dynamiek tussen de generaties onderzocht wordt als mogelijkheid tot beweging.

 

Mijn passie is jou en anderen te helpen bij allerhande vragen waarop je geen antwoord vindt of waarin je klem zit. Ik richt mij op een creatieve manier op de talenten die in ieder aanwezig zijn. Naast gesprekken maak ik gebruik van duplo poppen, tekeningen, verhalen, klei, …  Het doel is om je bewust te worden en inzicht te krijgen in je eigen unieke manier van denken, voelen en handelen om zo te komen tot een evenwicht en positief zelfbeeld.

Ik vind het heel inspirerend om op mijn enthousiaste en empathische manier even te mogen meelopen op jouw levensweg. Wat mij hierbij het meest uitdaagt is, om telkens een taal te vinden opdat er inzicht kan komen en een stap naar actie wordt gezet. Ik geniet ervan als dit veranderingsproces zich telkens opnieuw voltrekt zowel in verband met werkgeluk, binnen de privé sfeer of op de schoolbanken. Ik voel mij dan als een belangrijke druppel in een onmetelijk grote oceaan.

De therapie en coaching doe ik in Nederlands, Frans, Engels en Spaans.  In het werken met kinderen specialiseerde ik mij in dyslexie, faalangst, pesten en echtscheidingsverwerking. 

 

Voor loopbaancoaching kan je gebruik maken van de loopbaancheques van VDAB. Ik volgde mijn opleiding als burn out coach bij Dr. L. Swinnen te Gent en heb eveneens expertise binnen het arbeidsveld rond thema’s als autisme, dyslexie, pesten op het werk…….