Inspiratiedag context en gezag in verbinding

Lesgever: Luc Claes
Data: vrijdag 06/10/2023
Tijdstip: van 09.30u tot 16.30u
Locatie: de Kanteling, Turnhoutsebaan 197a te 2110 Wijnegem

125,00 €

Doelgroep:

Hulpverleners die willen kennismaken met de geïntegreerde methodiek van contextuele hulpverlening en de methodiek van geweldloos verzet.

 

Inhoud:

Het samengaan van de contextuele visie met de methodiek van geweldloos verzet zorgt voor een unieke synergie die zo mooi ‘lijmt’ en resulteert in een nieuw kader: ‘context en gezag in verbinding.’  Een concrete methodiek in het werken met vaak complexe gezinsdynamieken die het individu verbindt met het systeem in de zoektocht naar betrouwbaarheid en rechtvaardigheid in de balans van geven en ontvangen.

Ivan Böszörményi-Nagy - de grondlegger van de contextuele visie - biedt ons een kader om een betere inkijk te krijgen in de complexiteit van gezins- en familiesystemen.  Essentiële thema’s binnen deze contextuele visie zijn verbondenheid en rechtvaardigheid.  Als mens ben je in relatie en in elke relatie is er een balans van wederkerig geven en ontvangen.  Wanneer de relatie  onder druk komt te staan door geweld of (zelf)destructief gedrag, biedt de door Haim Omer ontwikkelde methodiek van geweldloos verzet heel wat houvast.
 


Doel:

Na deze inspiratiedag heb je kennis gemaakt met het werkkader van 'context en gezag in verbinding' aan de hand van concrete casuïstiek.
 

Methode:

Interactieve presentatie waar theorie gekoppeld wordt aan voorbeelden uit de praktijk. 

 

Inschrijven:

Inschrijven kan dadelijk online door hierboven op 'toevoegen aan winkelwagen' te klikken en de inschrijvingsprocedure te doorlopen. 

 

Praktisch:

dranken (koffie - thee - water) zijn de ganse dag ter beschikking.

's Middags is er een brooodjeslunch.